BiH
0

Odluke o smještaju institucija u Tuzli, Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu

FENA
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Službe za zajedničke poslove institucija BiH, donijelo je Odluku o rasporedu uredskog prostora u zgradi institucija BiH u Tuzli za smještaj Instituta za nestale osobe, Agencije za antidoping kontrolu, Službe za poslove sa strancima, Centra za uklanjanje mina u BiH i Službe za zajedničke poslove.

Riječ je o zgradi površine od 360,42 kavdratna metra u ul. Maršala Tita br. 36. Također, Vijeće je donijelo Odluku o rasporedu uredskog prostora površine 407 kvadratnih metara u zgradi za smještaj institucija BiH u Istočnom Sarajevu za Agenciju za nadzor nad tržištem i Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u ulici Dabrobosanka br. 26.

Donesena je i Odluka o rasporedu uredskog prostora u zgradi površine 722 kvadratna metra za smještaj institucija BiH u Banjoj Luci, na adresi ulica Akademika Jovana Surutke br. 13.

Tu će biti smješteni Agencija za promociju inozemnih ulaganja, Institut za intelektualno vlasništvo, Uprava za zaštitu zdravlja bilja, Institucija ombudsmana za ljudska prava i Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete BiH.