{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odluke o plaćama su usklađivanje plaća s koeficijentima u FBiH

F
11.12.2008. u 12:50
0
1
Odluke o plaćama su usklađivanje plaća s koeficijentima u FBiH
0
Odluke o plaćama su usklađivanje plaća s koeficijentima u FBiH
Sarajevo
Sindikalna organizacija organa Grada Sarajeva saopćila je danas da se odluke o izmjeni odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika i namještenika Gradske uprave i Gradskog vijeća, a koje donijelo Gradsko vijeće na sjednici 27. novembra, ne odnose na povećanje plaća nego se radi o usklađivanju plaća s koeficijentima u Federaciji BiH i osnovicom koju je utvrdila Vlada FBiH.
- U budžetu Grada Sarajeva za 2008. planirana su sredstva za realizaciju ovih odluka, jer je bila izvjesna primjena nove osnovice za obračun plaća od početka 2008., što je podrazumijevalo i prosječno povećanje plaća u skladu s Dokumentom okvirnog budžeta Grada Sarajeva za period 2008.-2010. godine, kaže se u saopćenju Sindikalne organizacije organa Grada Sarajeva.

- Naša Sindikalna organizacija koja je od februara 2008. godine tražila izvršavanje zakonskih obaveza, insistirat će na ostvarivanju svojih zakonskih prava, tj. na izvršenju donesenih odluka Gradskog vijeća, a što je ustavna, zakonska i statutarna obaveza izvršnog organa Grada, te ćemo se u našim nastojanjima koristiti svim legalnim sredstvima, uključujući i sudsku zaštitu naših zakonskih prava, ističe se u saopćenju.

Sindikalna organizacija organa Grada Sarajeva je uputila i pismo gradonačelnici Sarajeva Semihi Borovac, povodom njenog zahtjeva za preispitivanje navedenih odluka koji je uputila predsjedavajućem Gradskog vijeća Marinu Ivaniševiću, koji je bio predlagač odluka.

- Sindikalna organizacija će insistirati na provođenju ovih odluka, jer su one u potpunosti usaglašene sa zakonom, te svako eventualno odlaganje i neprovođenje ovih odluka ćemo smatrati jasnim nezakonitim ponašanjem gradonačelnice Sarajeva, kaže se u pismu Sindikalne organizacije organa Grada Sarajeva upućeno gradonačelnici Borovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: