{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odluke o plaćama su usklađivanje plaća s koeficijentima u FBiH

F
11.12.2008. u 12:50
0
1
Odluke o plaćama su usklađivanje plaća s koeficijentima u FBiH
0
Odluke o plaćama su usklađivanje plaća s koeficijentima u FBiH
Sarajevo
Sindikalna organizacija organa Grada Sarajeva saopćila je danas da se odluke o izmjeni odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika i namještenika Gradske uprave i Gradskog vijeća, a koje donijelo Gradsko vijeće na sjednici 27. novembra, ne odnose na povećanje plaća nego se radi o usklađivanju plaća s koeficijentima u Federaciji BiH i osnovicom koju je utvrdila Vlada FBiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
- U budžetu Grada Sarajeva za 2008. planirana su sredstva za realizaciju ovih odluka, jer je bila izvjesna primjena nove osnovice za obračun plaća od početka 2008., što je podrazumijevalo i prosječno povećanje plaća u skladu s Dokumentom okvirnog budžeta Grada Sarajeva za period 2008.-2010. godine, kaže se u saopćenju Sindikalne organizacije organa Grada Sarajeva.

- Naša Sindikalna organizacija koja je od februara 2008. godine tražila izvršavanje zakonskih obaveza, insistirat će na ostvarivanju svojih zakonskih prava, tj. na izvršenju donesenih odluka Gradskog vijeća, a što je ustavna, zakonska i statutarna obaveza izvršnog organa Grada, te ćemo se u našim nastojanjima koristiti svim legalnim sredstvima, uključujući i sudsku zaštitu naših zakonskih prava, ističe se u saopćenju.

Sindikalna organizacija organa Grada Sarajeva je uputila i pismo gradonačelnici Sarajeva Semihi Borovac, povodom njenog zahtjeva za preispitivanje navedenih odluka koji je uputila predsjedavajućem Gradskog vijeća Marinu Ivaniševiću, koji je bio predlagač odluka.

- Sindikalna organizacija će insistirati na provođenju ovih odluka, jer su one u potpunosti usaglašene sa zakonom, te svako eventualno odlaganje i neprovođenje ovih odluka ćemo smatrati jasnim nezakonitim ponašanjem gradonačelnice Sarajeva, kaže se u pismu Sindikalne organizacije organa Grada Sarajeva upućeno gradonačelnici Borovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: