{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odluka Vlade FBiH: Ukinuto stanje prirodne nesreće, počinje procjena šteta

A
22.7.2014. u 13:06
6
16
Odluka Vlade FBiH: Ukinuto stanje prirodne nesreće, počinje procjena šteta
6
Odluka Vlade FBiH: Ukinuto stanje prirodne nesreće, počinje procjena šteta
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela Odluku o proglašenju prestanka stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH uzrokovane obilnim kišama koje su prouzrokovale izlijevanje rijeka i bujičnih potoka i plavljenje velikog broja infrastrukturnih objekata, objekata stanovanja i poljoprivrednog i drugog zemljišta na području Federacije BiH.
Federalni stab civilne zaštite je zadužen da i dalje prati stanje na ugroženom području i utvrđuje obim i potrebe za angažovanje snaga i sredstava civilne zaštite.

Federalna komisija za procjenu šteta je zadužena da u roku od 60 dana, od dana dostavljanja izvještaja od strane vlada kantona, odnosno kantonalnih komisija za procjenu šteta, izvrši procjenu štete na području Federacije.

Rukovodioci organa uprave i upravnih organizacija Federacije i kantona, odnosno rukovodioci općinskih službi za upravu su obavezani da u okviru svoje redovne djelatnosti obavljaju i dodatne poslove s ciljem otklanjanja posljedica prirodne nesreće.

Odluka o proglašenju prestanka stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama" Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: