{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odluka o privremenom finansiranju FBiH može biti donesena u januaru

F
26.12.2006. u 16:04
0
0
Odluka o privremenom finansiranju FBiH može biti donesena u januaru
0
Odluka o privremenom finansiranju FBiH može biti donesena u januaru
Ukoliko Federalni parlament ne može donijeti odluku o privremenom finansiranju FBiH na vrijeme, odnosno do 31. decembra, ova odluka bi mogla biti donesena i do sredine januara, pojašnjeno je FENI iz Federalnog ministarstva finansija.
Pomoćnik za budžet u ovom ministarstvu Emir Silajdžić predlaže predsjedavajućima oba doma FBiH da, ukoliko Parlament ne donese ovu odluku do kraja godine, zakažu sjednicu novokonstituiranih članova Parlamenta do 15. ili eventualno 20. januara s jednom tačkom dnevnog reda, a to je odluka o privremenom finansiranju FBiH za prva tri mjeseca naredne godine.

-Namjeravamo isplatiti decembarske plaće i sve ostale krucijalno važne konstribucije u decembru, tako da bi se u januaru mogla donijeti ova odluka, a da se ne osjeti poremećaj u ovom dijelu koji tangira federalni budžet, ustvrdio je Silajdžić.

On je naveo da će u slučaju nedonošenja ove odluke najkasnije do 20. januara nastati blokada finansijskog sistema za federalne budžetske korisnike.

U aktuelnom trenutku federalni budžet za narednu godinu nije donesen. Vlada FBiH odobrila je nedavno nadomješćujuću Odluku o privremenom finansiranju FBiH za prva tri mjeseca 2007. godine i uputila je u Parlament, gdje treba da je potvrde oba doma kako bi postala operativna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: