{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odluka o novom premijeru FBiH 11. juna

S
1.6.2009. u 20:21
0
3
Odluka o novom premijeru FBiH 11. juna
0
Odluka o novom premijeru FBiH 11. juna
Foto: SDA.ba
Kolegijum SDA odlučio je danas da nastavi razgovore o mogućem kandidatu za predsjednika Vlade Federacije BiH, kao i pregovore sa koalicionim partnerima o tom pitanju, te da odluka o novom premijeru bude donesena na sjednici Glavnog odbora stranke, zakazanoj za 11. juni.
U saopštenju SDA navodi se da su članovi Kolegijuma SDA danas razgovarali i o održavanju konstitutivne sjednice Glavnog odbora, na kojoj će biti izabrano rukovodstvo, dodatni članovi odbora, Predsjedništvo stranke i generalni sekretar.

Kolegijum SDA danas je izvršio i raspored zaduženja najužeg rukovodstva stranke po resorima, navodi se u saopštenju.

Generalni sekretar SDA Amir Zukić izjavio je ranije Srni da ne želi da licitira sa imenima mogućih kandidata za mjesto predsjednika Vlade FBiH.

Zukić je dodao da su predsjednik Federalne sekcije distributera nafte i naftnih derivata Izudin Ahmetlić i aktuelni zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović vrlo sposobni i referentni ljudi za obavljanje funkcije premijera FBiH, ali da nisu zvanični kandidati SDA za tu funkciju.

Federalni mediji javili su da su kandidati SDA za federalnog premijera ministar prostornog uređenja FBiH Salko Obhođaš, Denis Zvizdić i ugledni privrednik Nihad Imamović.

Premijer FBiH Nedžad Branković podnio je 27. maja neopozivu ostavku na tu funkciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: