Trg slobode u Tuzli
133

Odigrana partija "Čovječe, ne ljuti se" sa živim igračima

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Fondacija tuzlanske zajednice večeras je na Trgu slobode organizovala takmičenje u porodičnoj igti “Čovječe, ne ljuti se! Uključi se!“. Iz Fondacije poručuju kako su na inovativan način pokušali promovisati kulturu darivanja i društvene odgovornosti.

Igrom “Čovječe, ne ljuti se! Uključi se!”, podržana su udruženja sa željom da se realizuju projekti koji doprinose poboljšanju uslova života u Tuzli.

Kao i prethodnih godina, ’’Čovječe ne ljuti se’’ igrao se na velikom polju za igru uz učešće “živih” igrača. Učestvovalo je 8 ekipa, koje čine predstavnici građanskih udruženja i neformalnih grupa, kao i filantropi i javne ličnosti iz svih sfera društvenog života, koji su finansijski podržali njihove projekte.

Riječ je o udruženjima: Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti "PIPOL" Tuzla, UKUD „Zvonko Cerić“, Udruženje građana Nogometni klub "Kiseljak", UG "Regnum Animalia" Tuzla, UG "Par Selo" Dubrave, Neformalna grupa mladih "Motus Arte" Tuzla, Lokalna grupa za razvoj zajednice Sjenjak i Lokalna grupa za razvoj zajednice Gornja Tuzla.

Manifestaciju je propratio veliki broj građana koji su izašli u neobaveznu šetnju, a aktivisti pomenutih udruženja su igru iskoristili za druženje i bolje upoznavanje.