{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odgovorite ljudima gdje trošite budžetski novac

S
Piše: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
14.3.2012. u 13:48
0
20
Odgovorite ljudima gdje trošite budžetski novac
0
Predstavnici Centra za promociju civilnog društva danas su ispred gradske Katedrale u Sarajevu organizirali uličnu akciju prikupljanja potpisa za peticiju kojom se traži veća odgovornost vlasti u trošenju budžetskih sredstava.
Osim toga, kako nam je kazala Mirjana Sirćo, menadžerica projekta, traže i veću uključenost i informiranost građana o načinima trošenja budžetskih sredstava, odnosno onog novca koji građani sami izdvajaju kroz PDV, porez na dohodak, administrativne takse i drugo. Akcija će trajati naredna tri dana, od 12 do 15 sati.

"U suštini, ovom peticijom tražimo dvije stvari, a to je da se budžeti donose na vrijeme, u zakonom predviđenom roku, da se ostavi određeni vremenski period da organizacije i građani imaju vremena kazati svoje mišljenje. Druga stvar je da budžet odražava stvarne potrebe građana, jer smo svjedoci da su svi budžeti u deficitu, ne samo u našoj zemlji, nego i šire", kazala je Sirćo.

Iz Centra ističu kako očekuju da će u ovoj akciji biti prikupljeno više od 3.000 potpisa, čime bi prva peticija bila snažna poruka građana da žele da budžet bude izraz potreba građana, a ne uskog kruga političara i stranaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: