BiH
5

Odgovor uprave "Avaza" Kantonalnom odboru SDP-a

FENA
Kako SDP u svom novom saopćenju tobože traži odgovor na jednostavno pitanje hoće li "Avazov" objekt u Tuzli graditi Mišković ili Radončić, odgovor je potpuno precizan - na tenderu je pobijedio "Avaz" i "Avaz" će biti jedini graditelj i vlasnik objekta, saopćeno je iz Uprave "Avaza".

-Ali, Uprava "Avaza" pita SDP, navodi se dalje, da li su naši novinari izmislili da je šef krnjeg SDP-a uvrijedio borce i nazvao ih četnicima? Da li je "Avaz" izmislio da je Lagumdžija sudski dužan vratiti stvari i umjetničke slike koje je ukrao građanki Mejri Knežević? Da li je izmišljotina da je on isporučio "alžirsku grupu"? Da li je izmišljotina da je njegova vlast prodala bosanske tenkove Izraelu? Da li je izmišljotina da je oduzeo diplomatski pasoš rahmetli predsjedniku Aliji Izetbegoviću, i istovremeno ga dao radikalnom vladiki Kačavendi? Da li je laž da je u bescjenje prodao bosansko zlato, i da li "Avaz" vara kada izvještava o toku suđenja zbog krađe 700.000 KM budžetskog novca na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, kada je više od 100.000 KM studentskog novca završilo u njegovom džepu.

-Šta reći o montiranim političkim procesima zbog kojih su mjesecima u zatvoru ležali patrioti (Alispahić, Ljevaković, Bahto, Fazlić,..) čija nevinost je dokazana na sudovima, i to pred stranim sudijama. Da li je te procese izmislio "Avaz" ili su uistinu postojali?

Da li je El-Kaidu u BiH izmislio gospodin Mišković, kojeg je kidnapovao Miloševićev "zemunski klan", ili je Lagumdžija takvu strašnu historijsku podvalu učinio vlastitom narodu i Armiji RBiH, pitaju SDP iz Uprave "Avaza".

-Ako neće Kantonalni odbor SDP-a da pokaže koliki su bili prometi firme Lagumdžijine žene Amine "Ars Creative" dok je korupmpirani političar bio na vlasti i danas, naši novinari sa zadovoljstvom hoće. Ko je htio - a "Dnevni avaz" spriječio - da za jednu KM proda "Sarajevsku mljekaru" anonimnom Čečenu ili da od građana opljačka Poštansku banku? Neka Kantonalni odbor SDP-a jednako interesiranje kao i za "Avazovu" investiciju pokaže i za tamošnje druge investitore. Odnosno, partijske taldžije koji su u bescjenje dobivali najbolje lokacije u gradu soli ili namjeravaju - kao otac i sin Selimović - do njih doći za sitne novce, navodi se u saopćenju.

-Naravno, sada im užasno smeta što je "Avaz" nametnuo standard da se narodna imovina u Tuzli mora platiti pošteno i visokom cijenom. Tu je, a ne u Miškoviću, koji je regionalno referentan biznismen, osnovni razlog ljutnje na "Avaz".