{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odgovor Jasmina Durakovića Harisu Silajdžiću

F
5.10.2006. u 13:52
0
0
Odgovor Jasmina Durakovića Harisu Silajdžiću
0
Odgovor Jasmina Durakovića Harisu Silajdžiću
Generalni direktor RTVFBiH Jasmin Duraković ocijenio je danas u svom odgovoru novoizabranom članu Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću potpuno neprimjerenim način na koji je plasirao prigovor nakon komentara Bakira Hadžiomerovića u posljednjoj emisiji magazina "60 minuta".
Čestitavši Silajdžiću na izbornoj pobjedi, Duraković je izrazio nadu da će upravo u mandatu novog Predsjedništva, BiH postati normalno uređena evropska država, sa razvijenom ekonomijom i demokratskim političkim sistemom.

Kada je u pitanju odnos RTVFBiH prema Silajdžiću, kao i prema druga dva člana Predsjedništva BiH, Duraković je najavio kako će RTVFBiH poštovati izbornu volju građana i naroda BiH i da će u programima RTVFBiH biti tretirani kao što to i zaslužuju članovi Predjedništva BiH.

- Istovremeno, RTVFBiH će i dalje razvijati svoju programsku misiju, kao javni emiter koji će biti nezavisan od politike, i imati pravo da podvrgne i kritičkoj analizi sve negativne pojave u društvu, bez obzira na to ko bili njihovi nosioci, poručio je Duraković.

Kada je u pitanju Silajdžićev prigovor o komentaru novinara i urednika Bakira Hahžiomerovića u posljednoj emisiji magazina "60 minuta", Programski kolegij RTVFBiH će ga najozbiljnije razmotriti i zauzeti svoj stav o njemu.

- Međutim, smatram potpuno neprimjerenim način na koji ste plasirali ovaj prigovor, tj. da sam ga prvo pročitao u dnevnim novinama, pa onda na svom radnom stolu. Kolegij RTVFBiH, a ni ja, kao generalni direktor, nikad nećemo prihvatiti ovakav način komunikacije, bez obzira od koga dolazio, naveo je u svom odgovoru generalni direktor RTVFBiH Jasmin Duraković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: