{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odgovor Jasmina Durakovića Harisu Silajdžiću

F
5.10.2006. u 13:52
0
0
Odgovor Jasmina Durakovića Harisu Silajdžiću
0
Odgovor Jasmina Durakovića Harisu Silajdžiću
Generalni direktor RTVFBiH Jasmin Duraković ocijenio je danas u svom odgovoru novoizabranom članu Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću potpuno neprimjerenim način na koji je plasirao prigovor nakon komentara Bakira Hadžiomerovića u posljednjoj emisiji magazina "60 minuta".
Čestitavši Silajdžiću na izbornoj pobjedi, Duraković je izrazio nadu da će upravo u mandatu novog Predsjedništva, BiH postati normalno uređena evropska država, sa razvijenom ekonomijom i demokratskim političkim sistemom.

Kada je u pitanju odnos RTVFBiH prema Silajdžiću, kao i prema druga dva člana Predsjedništva BiH, Duraković je najavio kako će RTVFBiH poštovati izbornu volju građana i naroda BiH i da će u programima RTVFBiH biti tretirani kao što to i zaslužuju članovi Predjedništva BiH.

- Istovremeno, RTVFBiH će i dalje razvijati svoju programsku misiju, kao javni emiter koji će biti nezavisan od politike, i imati pravo da podvrgne i kritičkoj analizi sve negativne pojave u društvu, bez obzira na to ko bili njihovi nosioci, poručio je Duraković.

Kada je u pitanju Silajdžićev prigovor o komentaru novinara i urednika Bakira Hahžiomerovića u posljednoj emisiji magazina "60 minuta", Programski kolegij RTVFBiH će ga najozbiljnije razmotriti i zauzeti svoj stav o njemu.

- Međutim, smatram potpuno neprimjerenim način na koji ste plasirali ovaj prigovor, tj. da sam ga prvo pročitao u dnevnim novinama, pa onda na svom radnom stolu. Kolegij RTVFBiH, a ni ja, kao generalni direktor, nikad nećemo prihvatiti ovakav način komunikacije, bez obzira od koga dolazio, naveo je u svom odgovoru generalni direktor RTVFBiH Jasmin Duraković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: