{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odgođeno izjašnjavanje o izmjenama zakona o ličnoj karti

F
8.12.2011. u 17:03
0
4
Odgođeno izjašnjavanje o izmjenama zakona o ličnoj karti
0
Odgođeno izjašnjavanje o izmjenama zakona o ličnoj karti
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odgodio je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti državljana BiH i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH.
Predsjedavajući Kluba poslanika SDP-a BiH Saša Magazinović predložio je zaključak da se, radi postizanja saglasnosti o tekstu prijedloga ovih zakona, odgodi rasprava i glasanje o njima, što je Dom i prihvatio.

Poslanici nisu podržali negativno mišljenje nadležne parlamentarne komisije o Prijedlogu zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, čiji su predlagači poslanici Azra Hadžiahmetović i Beriz Belkić, te je on vraćen komisiji na ponovno razmatranje.

Usvojen je Izvještaj Zajedničke komisije oba doma o postizanju saglasnosti o identičnom tekstu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju, kao i Izvještaj o radu Istražne komisije za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici su usvojili i izvještaje o radu parlamentarnih komisija za 2010. godinu.

Predstavnički dom usvojio je zaključak kojim se odgađa izjašnjavanje o imenovanju člana Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz bošnjačkog naroda, a Komisija za saobraćaj i komunikacije je zadužena da do naredne sjednice održi sastanak s rukovodstvom RAK-a i Vijeća RAK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: