{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odgođena sjednica Vijeća ministara BiH

F
3.9.2008. u 11:36
0
0
Odgođena sjednica Vijeća ministara BiH
0
Odgođena sjednica Vijeća ministara BiH
Sjednica Vijeća ministara BiH, koja je bila najavljena za danas, odgođena je za četvrtak, 11. septembra, zbog nedostatka kvoruma, saopćeno je iz Vijeća ministara.
Prema najavi dnevnog reda, Vijeće ministra BiH treba da razmatra nacrte zakona o osnivanju Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH, te zakona o zrakoplovstvu BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o početku rada Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, kao i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o imenovanju Radne grupe za utvrđivanje državne imovine van teritorije BiH.

Vijeće ministara bi trebalo da se izjasni i o Informaciji o preduzetim aktivnostima vezanim za izradu strategije rada na predmetima ratnih zločina.

Također, predviđeno je razmatranje inovirane Informacije o potrebi uspostavljanja zajedničkih tijela za provođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, čiji je predlagač Direkcija za evropske integracije BiH.

Na predloženom dnevnom redu je, između ostalog, i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Izrael o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, kao i Nacrt osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o vojnom grantu između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: