Upitni projekti
5

Odgođena sjednica OV Centar: Rukovodstvo pozvalo opoziciju da ne pravi krizu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
S obzirom na najave vijećnika Naše stranke, SDP-a, DF-a, GS-a, te vijećnice SPU Sonje Akšamije da neće prisustvovati nastavku 29. redovne sjednice Općinskog vijeća, rukovodstvo Vijeća je donijelo odluku da se održavanje sjednice zakazane za četvrtak 8. novembar 2018. godine odgodi.

Razlog za ovakvu odluku, kako su naglasili u rukovodstvu Općinskog vijeća, je želja da se usaglase stavovi svih vijećnika koji participiraju u radu Vijeća, a sa ciljem da se ne obustave planirani i projekti čija je realizacija u toku, saopćeno je iz Općine Centar.

Izostancima vijećnika sa narednih sjednica, kako su dalje naveli iz rukovodstva, u pitanje bi bio doveden niz odluka od esencijalnog interesa za građane.

"Stvaranjem krize u radu predstavničke vlasti Općine Centar dovodi se u pitanje usvajanje budžeta i niza drugih dokumenata i direktno bi se ugrozili kapitalni projekti u općini Centar, a podsjećanja radi samo neki od njih su izgradnja škole na Šipu, vrtića 'Razigrani dani1, kosog lifta na Ciglanama, sanacija, rekonstrukcija i izgradnja saobraćajnica, kružnih tokova, vodovodnih i kanalizacionih sistema, rekonstrukcije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase. Pored toga, ugrožen bi bio i niz projekata namijenjenih socijalno ugroženim i boračkim kategorijama", naveli su.

Za kraj, iz rukovodstva Vijeća pozivaju sve one koji participiraju u radu predstavničke vlasti da pokažu visok stepen odgovornosti prema građanima koji su ih birali na te pozicije te da, kao što je to bio slučaj i do sada, interes stanovnika centralne gradske općine stave iznad dnevno političkih tema.