|

Odgođena rasprava o propisima za poboljšanje stanja u privredi

Odgođena rasprava o propisima za poboljšanje stanja u privredi
0
S
SRNA
20.3.2012. u 20:34
1
komentara
0

dijeljenja
Odgođena rasprava o propisima za poboljšanje stanja u privredi Erdal Trhulj
Ekonomsko-socijalno vijeće za teritoriju Federacije BiH odgodilo je danas raspravu o setu propisa koje je dostavilo federalno Ministarstvo energije, rudarstva, industrije sa ciljem poboljšanja aktuelnog stanja u privredi.
Riječ je o sedam mjera koje je članovima Vijeća predstavio federalni ministar energije, rudarstva, industrije Erdal Trhulj.

Članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća dogovorili su da se o tom setu zakonskih, podzakonskih akata i inicijativa raspravlja na idućoj redovnoj sjednici koja bi trebalo da bude održana početkom aprila

Delegacija poslodavaca u Ekonomsko-socijalnom vijeću, koje od danas umjesto Nihada Imamovića predvodi Safudun Čengić, istakla je da je prijedlog mjera za poboljšanje stanja u privredi izuzetno značajna tema za sve socijalne partnere te da zahtijeva sveobuhvatnu analizu na bazi koje treba utvrditi konkretne mjere i rokove za njihovo izvršenje.

Današnjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH prisustvovao je i premijer FBiH Nermin Nikšić koji je iskazao spremnost da se socijalnim partnerima u skorije vrijeme ponude tražene mjere za poboljšanje aktuelnog stanja u privredi.

Federalni mediji ranije su spekulisali da Nikšić nije želio da prisustvuje sjednicama dok god je u Ekonomsko-socijalnom vijeću bio Imamović, bivši direktor "ASA holdinga" koji je 2009. godine policiji i pravosuđu prijavio pokušaj vrha SDP-a BiH da ga reketira.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...