{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odgođena današnja konferencija za novinare Grada Sarajeva

N
20.4.2005. u 16:08
0
0
Odgođena današnja konferencija za novinare Grada Sarajeva
0
Odgođena današnja konferencija za novinare Grada Sarajeva
Konferencija za novinare čelnih ljudi Grada Sarajeva o aktualiziranju informacija u vezi s izborom vijećnika u Gradsko vijeće, najavljena za danas u 15 sati, odgađa se.
Grad Sarajevo je očekivao da će se danas do 15 sati završiti izborni dio u Općinskom vijeću općine Centar i da će moći pred javnost izaći s jasnim i potpunim izbornim rezultatima kad je riječ o izboru vijećnika u Gradsko vijeće Sarajeva.

Naime, jučer su u općinama Novi grad i Stari grad izvršeni korektivi izbora vijećnika. Za danas je bila zakazana sjednica Općinskog vijeća Općine Centar na kojoj su se prvo trebali izabrati vijećnici u Gradsko vijeće. S obzirom na to da će se prvo održati redovna sjednica Općinskog vijeća Centar, a tek potom izborni dio, najavljena konferencija za novinare Grada Sarajeva, je otkazana

Kako stoji u saopštenju, Grad Sarajevo ne želi da se u javnosti stekne mišljenje da održavanjem današnje konferencije za novinare želi svojim stavovima prejudicirati rješenje ili izvršiti pritisak na tijela Općine Centar oko donošenja odluke o izboru vijećnika u Gradsko vijeće.

Budući da Gradsko vijeće želi čistu situaciju oko izbora, navodi se u saopštenju, odlučeno je da se konferencija za novinare otkaže i ponovno održi kada bude imalo kompletne izborne rezultate iz svih triju općina, a nakon toga će se zakazati nova konferencija najvjerovatnije do kraja ove ili početkom sljedeće sedmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: