Ništa od gašenja
13

Odgođen polazak helikoptera ka požarištu na Dinari

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz Banja Luke jutros, zbog loših vremenskih uslova, nije poletio helikopter koji je trebalo da pomaže u gašenju požara na planini Dinari, izjavio je Srni direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak.

"Nadamo se da će taj helikopter, koji je jutros oko 6 sati trebalo da ide za Livno, doći da pomogne čim se poboljša vrijeme", rekao je Solak.

Kada je riječ o situaciji na požarištima u Federaciji BiH, Solak je naveo da su na području Livanjskog kantona aktivni požari na nekoliko mjesta, na planini Dinari i Staretini.

"Imamo u Federaciji požare koji su juče bili aktivni, ali su brzom intervencijom vatrogasaca i službi civilne zaštite stavljni pod kontrolu, kao što je u Neumu", rekao je Solak.

On je dodao da je djelovanje helikoptera na području Livanjskog kantona zatraženo, s obzirom na činjenicu da su požari aktivni na više mjesta, da bi što prije bili stavljeni pod kontrolu.

Solak je napomenuo da se očekuje toplo vrijeme zbog čega bi mogla da budu ugrožena i pojedina sela na području opština Livno, Bosansko Grahovo i Drvar.