Ucjene i obračuni
29

Odbor za očuvanje SDA Bužim: Štetna politika KO SDA USK, pojedinci zloupotrebljavaju stranku

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Iz Odbora za očuvanje SDA Bužim danas su još jednom upozorili na "štetnu politiku rukovodstva KO SDA USK", prilikom čega su naveli nekoliko zaključaka koji oslikavaju trenutno stanje.

Iz Odbora su istakli da je "neprihvatljiva politika ucjena, prijetnji i politike 'reci šta tebi treba' koju provodi rukovodstvo KO SDA USK prema istinskim članovima i funkcionerima ove stranke, jer takva politika nije nikad bila princip rada SDA i trenutno proizvodi nesagledive posljedice po SDA".

"Neistinite su tvrdnje da su određeni problemi postojali u OO SDA Bužim, ali sad na žalost postoje. Stoga, pozivamo KO SDA USK da provede izbore u općinskim organizacijama u kojima je uvedeno povjereništvo te zaustavi osipanje članstva u drugim organizacijama, posebno u OO SDA Velika Kladuša koju napuštaju patriote koje nisu spremne na saradnju s osuđenim ratnim zločincem", rekao je Agan Bunić, predsjednik Odbora.

Istaknuto je da se, nakon rušenja OO SDA Bužim, rukovodstvo kantonalnog odbora okrenulo na ucjenjivanje i obračune s istinskim članovima i kadrovima SDA u Bužimu.

"Trenutno rukovodstvo KO SDA USK će ostati upamćeno kao rukovodstvo koje je zabilježilo najlošiji izborni rezultat na proteklim lokalnim izborima, gdje je na poziciju gradonačelnika/načelnika izabran samo jedan kandidat iz redova SDA, odnosno načelnik općine Sanski Most te pozivamo patriotske snage da spriječe aktuelno rukovodstvo da ostvari najlošiji izborni rezultat krajiške SDA na općim izborima naredne godine", istakli su iz Odbora.

Navedeno je i da članstvo SDA Bužim ne prihvata nametnute i ucijenjene pojedince te da će se boriti protiv "samoprozvanih predstavnika SDA, kojima stranka služi za zadržavanje vlastitih pozicija".

"Pozivamo istinske i iskrene patriote SDA iz svih gradova/općina sa područja USK da dignu glas protiv katastrofalne politike koju provodi KO SDA USK, a sve dok nije kasno za krajišku SDA. Apelujemo i molimo Centralu SDA da zaustavi katastrofalnu politiku rukovodstva KO SDA USK, prije nego građani kantona kazne takvu politiku zbog korumpiranih pojedinaca koji zloupotrebljavaju stranku", kazali su iz Odbora za očuvanje SDA Bužim.