Odbor za borbu protiv HIV/AIDS-a priprema 5-godišnju strategiju

F
FENA
29.11.2008. u 12:44
0
1
Odbor za borbu protiv HIV/AIDS-a priprema 5-godišnju strategiju
0
Odbor za borbu protiv HIV/AIDS-a priprema 5-godišnju strategiju
Savjetodavni odbor za borbu protiv AIDS-a BiH, kao stalno tijelo Vijeća ministara, svoju misiju ostvarit će donošenjem nove petogodišnje Strategije za borbu protiv AIDS-a za Bosnu i Hercegovinu te jednogodišnjih operativnih planova za njenu realizaciju, navodi se u saopćenju tog odbora izdanom povodom 1. decembra, Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a.
Razvoj strategije i njenu implementaciju, kako se navodi, Odbor će ostvariti putem stalne koordinacije sa svim učesnicima koji su uključeni u proces borbe protiv AIDS-a na teritoriji Bosne i Hercegovine i u regiji.

"Svakog 1. decembra obilježavamo Dan borbe protiv AIDS-a i pokušavamo uložiti dodatni napor u suzbijanju ove bolesti koja nas sve istovremeno upozorava i podsjeća na potrebu kontinuiranog rada i potrebu daljnjeg ulaganja u programe prevencije. Moramo, također, zajedno raditi na tome da pomognemo svima koji djeluju na području suzbijanja diskriminacije i podizanja kvalitete života HIV pozitivnih osoba", rekao je Senad Šepić, predsjednik Savjetodavnog odbor za borbu potiv AIDS-a i zamjenik ministra civilnih poslova BiH, kaže se u saopćenju Odbora.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: