Očišćen put
18

Odblokiran alternativni put kod Vranduka, nema većih zadržavanja ni pred tunelom

E. M.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nakon što je olujno nevrijeme pogodilo područje Zenice što je uzrokovalo pokretanje manjeg klizišta na obilaznici u Vranduku, cesta je odblokirana te je saobraćaj ponovo prohodan i kroz mjesto Ponirak.
Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji je kazao da su mašine izašle na mjesto događaja nekoliko minuta nakon što su veće količine zemlje i kamenja završile na cesti u mjestu Ponirak kod Vranduka.
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Radi se o dijelu alternativnog puta koji prolazi kroz dio Vranduka, a kojeg koristi veliki broj vozača kako bi zaobišao gužvu na alternativnom pravcu Zenica - Banlozi - Nemila te Zenica - Nemila kroz tunele u Vranduku.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prema posljednjim informacijama zadržavanja u Vranduku ispred tunela su do deset minuta zbog manjeg protoka vozila te nema zabilježenih većih zadržavanja.

Podsjetimo, današnji problemi izazvali su dosta negodovanja kod vozača koji su podijelili s javnošću nezadovoljstvo zbog blokade puta, a nezadovoljstvo je izrazio i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koji je kazao da je strpljenje pri kraju.