{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odbijena žalba Fate Orlović

S
29.9.2010. u 13:59
0
15
Odbijena žalba Fate Orlović
0
Odbijena žalba Fate Orlović
Okružni sud u Bijeljini odbio je kao neosnovanu žalbu Fate Orlović iz Konjević Polja u opštini Bratunac protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC) i time potvrdio presudu Osnovnog suda u Srebrenici u ovom slučaju, potvrdio je opunomoćenik Eparhije zvorničko-tuzlanske Siniša Đorđević.
"Presudom Osnovnog suda u Srebrenici od 21. maja odbijen je tužbeni zahtjev Fate Orlović i ostalih, kojim je traženo 'da se utvrdi činjenica da je 11. januara 2008. godine sačinjena vansudska nagodba tužilaca i tuženih, prema kojoj su tuženi dužni da uklone crkvu sagrađenu u jugozapadnom dijelu Konjević Polja' na zemljištu Fate Orlović", navodi se u obrazložnju presude bijeljinskog Okružnog suda koju je advokat Đorđević danas predstavio novinarima.

Prema presudi, tužioci Fata Orlović i 13 ostalih osoba, svi iz Konjević Polja, imaju obavezu da tuženoj Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj naknade troškove parničnog postupka od 10.219 KM u roku od 30 dana pod prijetnjom sudskog izvršenja.

U sudskom postupku tužioce, Fatu Orlović i ostale, zastupao je advokat Fahrija Karkin iz Sarajeva, a tuženu Eparhiju advokat Siniša Đorđeviću iz Doboja.

"Ovaj sudski spor je završen, jer je odluka Osnovnog suda u Srebrenici, kao prvostepenog sudskog organa, presudom Okružnog suda u Bijeljini postala pravosnažna", rekao je Đorđević.

On je podsjetio da ova sudska instanca tokom razmatranja žalbe Fate Orlović i ostalih nije utvrdila pravnu osnovanost navedenih činjenica, kao ni bilo kakvu povredu Zakona o praničnom postupku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: