{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odbijen prigovor policijskog komesara Nedima Mutapčića

S
15.3.2012. u 15:43
0
3
Odbijen prigovor policijskog komesara Nedima Mutapčića
0
Odbijen prigovor policijskog komesara Nedima Mutapčića
Nedim Mutapčić
Vlada Tuzlanskog kantona je danas odbila prigovor još uvijek aktuelnog policijskog komesara MUP-a TK Nedima Mutapčića, ocijenivši ga neosnovanim. Mutapčić je podnio prigovor na Odluku Vlade TK o godišnjoj ocjeni njegovog rada. Podsjetimo, Vlada TK je (ne)rad Nedima Mutapčića ocijenila "jedinicom", odnosno nezadovoljavajućim.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Vlada TK je takvu odluku donijela na osnovu prijedloga Nezavisnog odbora Skupštine TK i resornog ministra Bege Gutića. Komesar Mutapčić je suspendovan u septembru prošle godine, a Disciplinska komisija je utvrdila kako je on kriv za dvojno vođenje evidencije o krivičnim knjigama, nezakonito zapošljavanje dvaju pripravnika i neovlašteno potpisivanje reprezentacije.

Mutapčić je uložio žalbu drugostepenoj komisiji, a nije poznato kakva je odluka donesena o tome.

Inače, kap koja je prelila čašu su "frizirani izvještaji" koji su dostavljani Vladi TK na usvajanje, a u kojima je Mutapčić prikrio oko 1.000 krivičnih djela kako bi stanje u oblasti sigurnosti u Tuzlanskom kantonu ocijenio zadovoljavajućim.

Sve se to događalo u godinama u kojima su mafijaški okršaji na ulicama Tuzle bili svakodnevnica, odnosno u godinama u kojima su harali kriminalci poput Beriza Kabilovića ili Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac.

Mutapčiću se stavlja na teret uzimanje mita od osuđenog kriminalca Sedineta Karića zvanog Sido, ali i izazivanje saobraćajnih nesreća u kojima je, vozeći u alkoholisanom stanju, oštetio službene automobile.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: