{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odbijanje podrške programa naše organizacije politički je motivirano

F
FENA
25.7.2008. u 15:25
0
2
Odbijanje podrške programa naše organizacije politički je motivirano
0
Odbijanje podrške programa naše organizacije politički je motivirano
Udruženje građana Front iz Tuzle smatra da je odbijanje njihove organizacije po javnom pozivu za finansiranje i podršku programa i projekata udruženja građana više politički motivirano.
U obrazloženju tog stava iz Udruženja navode da su u više navrata javno prozvali državno i entitetska ministarstva pravde "zbog omogućavanja legalnog djelovanja fašističkih organizacija kao što su Ravnogorski četnički pokret, Srpski narodni pokret 'Izbor je naš', Croatia libertas i SPONA".

Udruženje građana "Front“ iz Tuzle smatra skandaloznim nepriznavanje integriteta BiH u međunarodno priznatim granicama, a koje je Ministarstvo pravde Federacije BiH zvanično potvrdilo aktom broj 04-05-2-1162/08 od 21. 07. ove godine, kojim obavještava Udruženje građana "Front“ da ne ispunjava uslove za dodjelu sredstava jer djeluje na području BiH a ne na području Federacije BiH"

"Udruženje 'Front' djeluje na području cijele BiH, pa samim time i na području Federacije BiH gdje nam je i sjedište i gdje vršimo većinu aktivnosti u interesu građana ovog entiteta", ističe se u današnjem saopćenju Udruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: