{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odbačen zakon o koncesijama

F
7.12.2009. u 16:35
0
0
Odbačen zakon o koncesijama
0
Odbačen zakon o koncesijama
Foto: Sarajevo-x.com
Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta koja je u toku u Sarajevu većinom glasova je odbačen zakon kojim su predlagane izmjene i dopune sadašnjeg federalnog Zakona o koncesijama.
Prethodno su diskutanti rekli da izmjene ne bi otklonile neke anomalije iz sadašnjeg zakona, a to je trebalo da bude cilj. Ovo se prvenstveno odnosi na odredbe o davanju koncesija na korištenje te na sklapanje koncesionih ugovora, a naročito kod davanja na korištenje prirodnih dobara.

Prilikom nedavne parlamentarne rasprave o prošlogodišnjem radu federalne Komisije za koncesije rečeno je da u oblasti davanja koncesija vlada pravi haos te da Federacija gubi i do 300 miliona KM godišnje u budžetu zbog toga što se ne ubiru odgovarajuće naknade na osnovu koncesionih usluga.

Predsjedavajući Kluba poslanika Stranke za BiH Zahid Mustajbegović danas je rekao da osam hidroelektrana u Federaciji, dvije termoelektrane te tri aerodroma, među ostalim privrednim subjektima, obavljaju djelatnost bez koncesionih ugovora.

Nakon okončanja ove tačke dnevnog reda, sjednica je nastavljena otvaranjem rasprave o zakonu kojim se u Federaciji najavljuje revizija davanja za boračko-invalidsku zaštitu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: