Božo Ljubić
0

"Odazvat ću se sastanku ako dođu svi pozvani"

SRNA
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990 Božo Ljubić rekao je Srni da će se odazvati pozivu lidera SDA Sulejmana Tihića da učestvuju na sastanku stranačkih lidera iz BiH u četvrtak, 12. novembra, ukoliko dođu svi pozvani, uključujući i predstavnike EU i SAD.

Na pitanje zašto se nije odazvao nedavnom pozivu na sastanak, koji je stranačkim liderima u BiH uputio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, Ljubić je rekao da taj sastanak nije uključivao predstavnike međunarodne zajednice i da, samim tim, nije isti kao ovaj kojeg saziva predsjednik SDA.

On je dodao da je u vrijeme sastanka u Banjaluci imao i obaveza oko stranačkog Sabora.

U HDZ-u BiH nisu mogli dati informacije da li će ova stranka učestvovati na sastanku koji organizuje Tihić, jer se predsjednik stranke Dragan Čović nalazi na službenom putu.

Lider SDA je za 12. novembar zakazao sastanak stranačkih lidera iz BiH na kojem bi, uz prisustvo predstavnika SAD i EU, trebalo da bude razgovarano o ustavnim promjenama.

Portparol SDA Salmir Kaplan rekao je ranije Srni da ova stranka očekuje da sastanku prisustvuju lideri sedam politički partija koje učestvuju u "butmirskom procesu".