{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Odata počast herojima BiH pravoslavne vjere

F
8.1.2013. u 14:35
11
Odata počast herojima BiH pravoslavne vjere
11
Odata počast herojima BiH pravoslavne vjere
Povodom obilježavanja 8. januara, Dana poginulih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine pravoslavne vjere, predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Koordinacionog odbora boračkih udruženja KS-a danas su odali počast poginulim braniocima BiH pravoslavne vjere i položili cvijeće na groblju "Sveti Marko" na Koševu.
"Kako je utvrđeno kalendarom obilježavanja značajnih događaja, datuma i ličnosti iz perioda odbrambenooslobodilačkog rata '92. - '95. godine na području Kantona Sarajevo, i ove godine na današnji dan, a nakon velikog hrišćanskog praznika Božića, kada pravoslavni vjernici obilaze grobove svojih najmilijih i mi se s tugom i ponosom prisjećamo naših pravoslavnih saboraca - istinskih heroja koji su svoje živote utkali u temelje naše jedine domovine Bosne i Hercegovine", kazao je pomoćnik ministra za boračka pitanja KS-a Osman Smajlović.


Po njegovim riječima, njihova veličina posebno se ogleda u činjenici da su u uzburkanim političkim okolnostima kakvi su vladali prije agresije u RBiH znali odabrati pravu stranu i zajedno s pripadnicima drugih naroda oduprijeti se fašizmu koji je otvoreno dolazio ponajviše od njihovih sunarodnjaka.

"Tako su svi zajedno bosanskohercegovački domoljubi, rame uz rame, pravoslavci, katolici, židovi, muslimani i ostali građani BiH branili svoje najmilije, svoja ognjišta i gole živote s istim žarom i nadom da će agresorske zle namjere što prije nestati, i sloboda brzo doći", istakao je Smajlović.

Dodao je da su nažalost u toj borbi za goli opstanak mnogi naši prijatelji, komšije i rođaci položili svoje živote ne dočekavši slobodu u kojoj mi sada živimo, zbog čega smo danas i svaki naredni dan obavezni prisjećati se svih njih.

"Neka im je vječna slava i spokoj. Nadamo se da će u budućnosti njihov nemjerljivi doprinos bitno uticati na uspostavljanje demokratskog društva na univerzalnim vrijednostima i u našoj zajedničkoj državi BiH, a koji vladaju u naprednim demokratskim društvima u svijetu", naglasio je Smajlović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: