|

Od Vlade i Skupštine ZDK ponovo zatražene kreditne garancije za projekt "Plava voda"

Od Vlade i Skupštine ZDK ponovo zatražene kreditne garancije za projekt "Plava voda"
9
F
FENA
30.1.2017. u 12:12
5
komentara
9

dijeljenja
Od Vlade i Skupštine ZDK ponovo zatražene kreditne garancije za projekt "Plava voda" Gradsko vijeće Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Vijećnici Gradskog vijeća Zenica, raspravljajući o trenutnom problemu u realizaciji gradnje regionalnog vodovoda "Plava voda", donijeli su zaključak kojim se ponovno traži od Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona da osiguraju garanciju kojom će se realizirati krediti neophodni za gradnju ovog kapitalnog komunalnog projekta.
U diskusiji je istaknuto da Grad Zenica problem pitke vode najbrže može da riješi realizacijom ovog projekta, za koji je već dogovoren sistem finansiranja i u koji su građani Zenice, Travnika, Novog Travnika, Busovače i Viteza već uložili značajna sredstva.

Istovremeno, u toku je i redovna sjednica Skupštine ZDK-a na kojoj su neki od poslanika zatražili da se rješavanju problema u realizaciji projekta "Plava voda" pristupi ubrzano, jer je prema ranijim dogovorima s Evropskom razvojnom bankom koja će kreditirati projekt "Plava voda" potrebno da se instrumenti za davanje garancije za vraćanje kredita osiguraju do 31. januara.

U realizaciji projekta takve garancije su već osigurane od nekoliko nivoa vlasti, a Vlada ZDK-a čija se garancija očekuje, dala je podršku projektu za čiju realizaciju insistira na poštivanju pune zakonske procedure.

Gradska uprava Zenice i vijećnici Gradskog vijeća očekuju da će se novonastali problem u realizaciji projekta "Plava voda" riješiti u predviđenom roku.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...