{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od sutra smanjenje zagađenosti zraka

F
11.1.2008. u 14:56
0
0
Od sutra smanjenje zagađenosti zraka
0
Od sutra smanjenje zagađenosti zraka
Zbog prekomjerne zagađenosti zraka na području Kantona Sarajevo još uvijek je na snazi prva mjera za posebne situacije. Razlog je zadržavanje povećanih vrijednosti crnog dima ili čađi izmjerenog u protekla 24 sata na svim mjernim mjestima: na Ilidži, Otoci, Higijenskom zavodu, Vijećnici i Vogošći.
Značajnije poboljšanje očekuje se tokom noći sa petka na subotu, jer prema najavama Hidrometeorološkog zavoda nastupa promjena vremenske situacije praćena padavinama, a što će uticati na smanjenje koncentracije štetnih supstanci u zraku.

I pored očekivane promjene, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS, uz mjere koje kontinuirano poduzima u okviru svojih nadležnosti, nastavlja sa pojačanim nadzorom nad različitim izvorima emisije zagađujućih supstanci u zrak.

U svim slučajevima u kojima se konstatuje kršenje propisa naređuje se provedba propisanih obaveza, te se sankcionišu pravna i fizička lica koja u svojoj djelatnosti imaju produkciju supstanci sa negativnim učinkom na kvalitet zraka i na zdravlje stanovništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: