BiH
0

Od sutra pad temperatura u Bosni i Hercegovini

Sarajevo-x.com
Sunčano i vedro vrijeme koje kao da je već u januaru nagovještavalo početak proljeća, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda potrajat će još danas. Naime, već sutra meteorolozi predviđaju pad temperatura i padavine.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većem dijelu BiH sutra će biti oblačno, a temperature bit će znatno niže. Na većem područuju naše države očekuju se padavine, a na višim područjima i snijeg.

Iz Zavoda naglašavaju da je snijeg moguć i u gradovima, a temperature u srijedu, u glavnom bosanskohercegovačkom gradu past će četiri stepena ispod nule. Tokom posljednjih nekoliko dana prosječna temperatura kretala se oko deset stepeni Celzijusa, a već za sutra meteorolozi najavljuju da će najveća dnevna temperatura iznositi samo pet stepeni Celzijusa.

U Hercegovini se očekuje kiša i pad temperatura, a najavljeni snijeg koji bi prema prognozama mogao pasti u srijedu u Bosni, već bi trebao prestati padati u četvrtak za kada se očekuje nešto vedrije vrijeme bez padavina, ali sa temperaturama ispod nule.