{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od sinoć i Sanski Most pod vodom

16.5.2014. u 12:16
267
25
Od sinoć i Sanski Most pod vodom
267
Od sinoć je kritična situacija i u nekim naseljima u Sanskom Mostu. Rijeka Sana se izlila iz korita te su ugrožene brojne kuće. Jutros od jedan sat je vodostaj Sane naglo počeo rasti, a naselja su do jutros poplavila.
Vodostaj rijeke Sane je u konstantnom rastu, a najteže je u naselju Alagića Polje, gdje je rijeka prešla preko nasipa i ugrozila stambene objekte.

Do izlijevanja rijeke je došlo i na putu koji selo Trnovu povezuje sa Sanskim Mostom. Saobraćaj se ne odvija na tom putu. Za saobraćaj je zatvoren i dio Banjalučke ulice koji je preplavljen vodom. Kritično je i u Ključkoj ulici na plaži Kožara, gdje rijeka Sana prijeti da se izlije na put, javlja Radio Sana.

Šef Službe Civilne zaštite u Općini Sanski Most Said Ramić za Klix.ba je kazao da je rijeka Sana nadošla iznad svih očekivanja i da plavi sve okolo.

"Ekipe za spašavanje su na terenu i doturaju pijesak koji se postavlja tamo gdje se može spriječiti prodiranje vode. Međutim, voda je prodrla u mnoge objekte. trenutno vam niko ne može dati precizne informacije, jer se stanje mijenja iz minute u minutu", kaže Ramić.

Sanjani su zatražili pomoć od Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, ali i od Oružanih snaga BiH.

"Jedan ekipa za spašavanja iz Bihaća je već na putu ka Sanskom Mostu. Činimo sve što je moguće da se spase životi", kaže Ramić.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: