{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od sinoć i Sanski Most pod vodom

16.5.2014. u 12:16
267
25
Od sinoć i Sanski Most pod vodom
267
Od sinoć je kritična situacija i u nekim naseljima u Sanskom Mostu. Rijeka Sana se izlila iz korita te su ugrožene brojne kuće. Jutros od jedan sat je vodostaj Sane naglo počeo rasti, a naselja su do jutros poplavila.
Vodostaj rijeke Sane je u konstantnom rastu, a najteže je u naselju Alagića Polje, gdje je rijeka prešla preko nasipa i ugrozila stambene objekte.

Do izlijevanja rijeke je došlo i na putu koji selo Trnovu povezuje sa Sanskim Mostom. Saobraćaj se ne odvija na tom putu. Za saobraćaj je zatvoren i dio Banjalučke ulice koji je preplavljen vodom. Kritično je i u Ključkoj ulici na plaži Kožara, gdje rijeka Sana prijeti da se izlije na put, javlja Radio Sana.

Šef Službe Civilne zaštite u Općini Sanski Most Said Ramić za Klix.ba je kazao da je rijeka Sana nadošla iznad svih očekivanja i da plavi sve okolo.

"Ekipe za spašavanje su na terenu i doturaju pijesak koji se postavlja tamo gdje se može spriječiti prodiranje vode. Međutim, voda je prodrla u mnoge objekte. trenutno vam niko ne može dati precizne informacije, jer se stanje mijenja iz minute u minutu", kaže Ramić.

Sanjani su zatražili pomoć od Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, ali i od Oružanih snaga BiH.

"Jedan ekipa za spašavanja iz Bihaća je već na putu ka Sanskom Mostu. Činimo sve što je moguće da se spase životi", kaže Ramić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: