{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od prvog septembra novi koeficijenti na Univerzitetu u Sarajevu

F
13.3.2007. u 14:49
0
0
Od prvog septembra novi koeficijenti na Univerzitetu u Sarajevu
0
Od prvog septembra novi koeficijenti na Univerzitetu u Sarajevu
Primanja asistenata i redovnih profesora na Univerzitetu u Sarajevu obračunavat će se po većim koeficijentima i to u rasponu od 8 do 16. Novi koeficijenti počet će se primjenjivati od 1. septembra.
To je dogovoreno danas na sastanku premijera Kantona Sarajevo Samira Silajdžića, ministra obrazovanja i nauke Safeta Keše i ministrice finansija Aide Haverić u Vladi KS-a s delegacijom Univerziteta u Sarajevo, predvođenom rektorom prof. dr. Farukom Čaklovicom i predsjednikom Sindikata visokog obrazovanja prof. dr. Berkom Zečevićem.

Kako je saopćeno iz Pres-službe KS-a, ovaj dogovor je postignut u skladu s predviđenim povećanjem tranše koju će oblast visokog obrazovanja primati prema predviđenom budžetu za 2007. godinu.

Utvrđivanju konačnih koeficijenata prethodit će analiza broja uposlenih, sadašnjih primanja uposlenih i struktura troškova budžetskih iznosa namijenjenih visokom obrazovanju. Ostali poslovi na Univerzitetu bit će procijenjeni u skladu s navedenim ključnim mjestima i utvrđeni u okviru spomenutog raspona koeficijenata.

Univerzitet u Sarajevu će sa svoje strane poduzeti korake da izvrši optimizaciju angažiranja nastavnika i saradnika u nastavnom procesu u okviru utvrđenih normi opterećenja nastavnika i saradnika, jedan je od zaključaka sastanka.

Dogovoreno je i da se u toku ove godine poduzmu sve pripreme, donesu potrebni podzakonski akti i propisi kako bi se stvorili uvjeti da Univerzitet u Sarajevu od sljedeće budžetske godine pređe na sistem trezorskog poslovanja kako i nalaže Zakon o budžetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: