BiH
0

Od ponedjeljka se djelimično zatvara saobraćajna petlja na M-17 u Zenici

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Popravka mosta i sanacija na petlji magistralnog puta M-17, u zeničkom naselju Blatuša, trebali bi da počnu u ponedjeljak, saopćeno je nakon sastanka na kojem je preciziran način saobraćaja i ulaz u grad tokom izvođenja prve faze radova u trajanju 120 dana.

Dogovoreno je da će tokom novembra ulazak u grad preko "Blatuške petlje" biti dozvoljen svim vozilima, a izlazak će se moći ostvariti samo preko petlje "Radakovo" i na petlji u Lašvi za teška vozila.

Od 2. decembra do kraja sanacije radova na "Blatuškoj petlji" bit će potpuno obustavljen saobraćaj, koji će se morati odvijati isključivo preko petlji u Lašvi i Radakovu. U tom periodu preko petlje u Radakovu odvijat će se isključivo saobraćaj autobusa i manjih kamiona nosivosti do 7,5 tona, a kamioni veće nosivosti kretat će se isključivo preko petlje u Lašvi i ulaziti u grad Glavnom gradskom magistralom.

Tokom obavljanja sanacije na Blatuškoj petlji, koji će koštati oko 1,1 milion KM, povremeno može doći do manjih izmjena u planiranom odvijanju saobraćaja koji neće značajnije promijeniti plan odvijanja saobraćaja, koji su donijeli predstavnici Javnog preduzeća "Ceste Federacije BiH", Ministarstva prometa i kantonalnog MUP-a i Direkcije za ceste ZDK-a.