{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od početka protesta zbog poskupljenja goriva u RS-u sankcionisano 299 osoba

S
SRNA
14.6.2018. u 13:35
10
51
Od početka protesta zbog poskupljenja goriva u RS-u sankcionisano 299 osoba
10
Od početka protesta zbog poskupljenja goriva u RS-u sankcionisano 299 osoba
Foto: D. S./Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sankcionisali su od početka protesta zbog poskupljenja goriva 299 osoba koje su ometale saobraćaj i policijske službenike u vršenju njihovih poslova i zadataka.
Iz MUP-a je saopšteno da su policijski službenici juče preventivno djelovali radi nesmetanog odvijanja saobraćaja, kao i da u gradovima RS nije bilo blokada saobraćaja dužih od nekoliko minuta, koje su prestale nakon dolaska policije na ta mjesta.

Iz MUP-a su još jednom upozorili neodgovorne pojedince da će svako kršenje zakonskih propisa i nepostupanje po naređenju policijskih službenika biti sankcionisano.

"MUP RS neće tolerisati ponašanje pojedinaca koji ometaju redovno odvijanje javnog saobraćaja i rad policijskih službenika u obavljanju njihovih zadataka", navedeno je u saopštenju.

Članom 152 Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja u BiH propisano je da učesnici u saobraćaju moraju da postupaju po zahtjevima izraženim pomoću znakova ili prema naredbi policijskih službenika, dok je članom 235 istog zakona propisano da će učesnik u saobraćaju, zbog nepoštivanja ove zakonske odredbe, biti kažnjen novčanom kaznom od 100 KM do 300 KM.

"Članom 24 Zakona o javnom redu i miru propisano je da će se lica koja ometaju i sprečavaju djelovanje državnih organa biti kažnjena novčanom kaznom od 500 KM do 1.500 KM ili kaznom zatvora do 60 dana", podsjeća se u saopštenju.

U MUP-u ističu da građani Republike Srpske imaju pravo na mirno okupljanje i izražavanje nezadovoljstva na javnom mjestu, ali u skladu sa zakonskim propisima i da prilikom tog okupljanja ne dolazi do ugrožavanja prava drugih građana i ometanja javnog saobraćaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: