{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Od Peruna do Everesta", alpinistički podvizi Naima Logića

22.5.2013. u 08:18
0
0
"Od Peruna do Everesta", alpinistički podvizi Naima Logića
0
"Od Peruna do Everesta", alpinistički podvizi Naima Logića
U amfiteatru Općine Stari Grad će u srijedu, u 18.30 sati, biti predstavljena reprezentativna monografija doktora elektrotehničkih nauka Naima Logića "Od Peruna do Everesta" (Moj put iz srca Bosne do krova Svijeta), u kojoj ovaj Sarajlija, koji trenutno živi u Fenixu u Arizoni, opisuje svoje alpinističke podvige.
Logić opisuje svoje avanture, odnosno spone od najviših planinskih vrhova Evrope, Afrike, Južne i Sjeverne Amerike do azijskih gorostasa i, najzad, krova svijeta Mount Everesta na 8.850 metara 19. maja 2012. godine.

Promotori knjige bit će Drago Bozja, Muhamed Gafić, Slobodan Stajić te Aida Krehić. Tokom predstavljanja bit će prikazani i slajdovi nebeskih planina, kao i trenutak kada se u dekoru krova svijeta zalepršala zastava Bosne i Hercegovine.

U predgovoru, Mišo Marić navodi da je monografija ne samo dnevnik alpiniste, već i "jedinstveni udžbenik historije, geografije, geologije, meteorologije, religije, flore i faune, mitova i predanja, običaja i navika dalekih, neznanih svjetova..."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: