|

Od nove gripe oboljelo 15 osoba

Od nove gripe oboljelo 15 osoba
0
F
FENA
10.11.2009. u 16:49
0
komentara
0

dijeljenja
Od nove gripe oboljelo 15 osoba Foto: Reuters
U Brčko distriktu do sada je registrirano ukupno 15 osoba oboljelih od tzv. svinjske gripe, od kojih su većina s blagom kliničkom slikom, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare epidemiolog dr. Jasna Šadić.
"Najveći broj oboljelih su učenici Ekonomske škole u Brčkom, a ostali su nepovezani pojedinačni slučajevi, među kojima su dva upućena na Infektivnu kliniku u Tuzli. Kod ostalih pacijenata simptomatologija se povlači. Antibiotik tamiflu je uključen samo jednom pacijentu, ali ni on nije u težoj formi bolesti", istaknula je dr. Šadić.

Dodala je da je danas oformljen i punkt u Zdravstvenom centru u Brčkom, gdje se provodi obiteljska medicina, i da je uspostavljena info linija na broju telefona 234-750 na kojoj će građanima biti dostupne sve informacije u svezi s prevencijom, simptomima i liječenjem nove gripe.

Dr. Šadić je ponovo naglasila važnost općih mjera prevencije koje u velikom opsegu smanjuju utjecaj i prenošenje virusa te dodala kako nema mjesta panici i da je stanje u svezi s ovom bolešću pod kontrolom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.