Mostar
0

Od marta smanjenje plaća proračunskim korisnicima?

FENA
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je na današnjoj sjednici u Mostaru paket mjera koje bi trebale smanjiti utjecaj krize u tom kantonu, a jedna od tih mjera bila bi i smanjenje plata od marta svim proračunskim korisnicima za 15 posto.

Kako je za Fenu izjavio glasnogovornik te vlade Pero Pavlović, Vlada neće dopustiti da dođe u pitanje isplata svih dvanaest plata u ovoj godini, pa makar one bile i umanjene, dodavši kako će se prije smanjenju plata iskoristiti sve mogućnosti uštede na svim razinama.

Po njegovim riječima, za februar svim proračunskim korisnicima bit će isplaćene plate na nivou kako su i dosada isplaćivane, dok se za mart i ostale mjesece to ne može predvidjeti.

"Vlada je stoga primorana planirati, uz ostale mjere štednje, i smanjenje plate svim proračunskim korisnicima, i to do 15 posto", kazao je Pavlović.

Komentirajući najavljeni štrajk sindikata proračunskih korisnika ako dođe do smanjenja plata, Pavlović je kazao kako je demokratsko pravo svake grupacije da i na taj način izrazi svoje nezadovoljstvo.

"Ipak, trebamo postaviti svi pitanje što može Vlada uraditi ako nas zahvati kriza koju ona nije producirala niti na nju ima utjecaja", dodao je Pavlović.

Po njegovim riječima, Vlada je svjesna da umanjenje plate u teškom vremenu izaziva nezadovoljstvo, ali se treba prihvatit činjenica da će se kriza ravnomjerno rasporediti na sve subjekte u Kantonu i da je smanjenja plata neminovnost koja neće zaobići nikoga.