{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od koncerta Cesarije Evora 5.000 KM javnoj kuhinji Crvenog križa u Sarajevu

F
17.4.2008. u 17:27
0
0
Od koncerta Cesarije Evora 5.000 KM javnoj kuhinji Crvenog križa u Sarajevu
0
Od koncerta Cesarije Evora 5.000 KM javnoj kuhinji Crvenog križa  u Sarajevu
U okviru jednomjesečne kampanje „I ovdje ima gladnih", Javnoj kuhinji Crvenog križa Kantona Sarajevo sutra će biti uručena donacija kao posljednja akcija tokom ove kampanje.
Donaciju u vrijednosti od 5.000 KM, što je profit ostvaren realizacijom koncerta Cesarije Evora uručit će Mare Vanbrabant, prvi savjetnik Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini.

Kompanija „Carlsberg BH" uručit će Javnoj kuhinji Crvenog križa Kantona Sarajevo iznos od 2.000 KM, ostvaren prodajom „Carlsberga" na koncertu Cesarije Evora, što je još jedan u nizu dokaza da odgovornost prema zajednici predstavlja integralni dio principa poslovanja ove firme, saopćeno je.

Građani Sarajeva su tokom marta pozivom na broj 090 291 014 donirali 546 KM, pa je dosad na taj način prikupljeno 7.546 KM.

Novac prikupljen realizacijom kampanje bit će iskorišten za osiguranje obroka za više od 2.000 korisnika Javne kuhinje Crvenog križa Kantona Sarajevo.

Koncert Cesarije Evora, održan 6. aprila u dvorani BKC u Sarajevu, realiziran je u okviru kampanje „I ovdje ima gladnih" čiji je cilj bio skrenuti pažnju na problem siromaštva i gladi u BiH.

Prema podacima agencija UN-a, oko 19,5 posto stanovnika BiH, više od 500.000, živi ispod granice siromaštva, a procjene su da još približno toliko građana živi na samoj granici bijede.

Kampanja "I ovdje ima gladnih" korak je na putu rješavanja problema gladi u BiH koji je trebalo da pomogne u skretanju pažnje na ovaj problem i pokaže da svi mi unutar sopstvenih zajednica možemo dati doprinos borbi protiv gladi, saopćeno je.

Kampanju je realizirala firma za odnose s javnošću „Linden" iz Sarajeva, uz podršku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, Evropske komisije u BiH, UNDP-a, Uprave Grada Sarajeva te kompanija „Pliva" i „Carlsberg".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: