|

Od jutros online upis u srednje škole u KS, dosad upisano više od 100 učenika

Od jutros online upis u srednje škole u KS, dosad upisano više od 100 učenika
6
Piše: Se. H.
27.6.2017. u 13:19
9
komentara
6

dijeljenja
Od jutros online upis u srednje škole u KS, dosad upisano više od 100 učenika Foto: Arhiv/Klix.ba
Online upis u srednje škole u Kantonu Sarajevo počeo je jutros u devet sati i, kako navode iz Ministarstva obrazovanja KS, protiče bez problema.
Nakon dojava o tome kako postoje određeni problemi pri online upisu u srednje škole u Kantonu Sarajevu kontaktirali smo Lamiju Husić iz Ministarstva obrazovanja KS, koja je za Klix.ba rekla kako zapravo nema nikakvih problema i da se upis koji je počeo jutros u 9 sati odvija prema protokolu uz sitne tehničke probleme.

"Postoje neke neznatne greške koje se ispravljaju u hodu i do deset sati je upisano više od 100 učenik. Sistem funkcioniše bez problema", rekla je Husić.

Manji problemi odnose se na to da su djeca masovno zaboravljala svoje bar kodove i da su finalizirala izbor škole, što predstavlja problem, jer neki od njih kasnije žele promijeniti odabranu školu. Stoga mole roditelje i djecu da ne finaliziraju izbor škole jer će, ukoliko se za to kasnije odluče, moći promijeniti školu.

Online upis traje do 4. jula, a vrijedi za 36 državnih srednjih škola i za tri privatne Tursko-bosanski koledž, Međunarodnu srednju školu i Perzijsko-bosanski koledž.

"Nijedno dijete se ove godine ne može upisati u prvi razred srednje škole mimo online sistema. Dakle, nema donošenja dokumenata u školu ako se dijete upisuje prvi put u prvi razred srednje škole", naglasila je Husić.

Drugi konkursni rok koji će se održati na isti način trajat će od 11. do 13. jula.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...