{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od jučer "Željeznicom do piramida"

F
6.6.2006. u 11:54
0
0
Od jučer "Željeznicom do piramida"
0
Od jučer "Željeznicom do piramida"
Željeznice Federacije BiH od jučer su počele akciju "Željeznicom do piramida", koja se realizira u saradnji s Općinom Visoko i Fondacijom "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".
Kako je potvrđeno FENI iz Službe za odnose s javnošću Željeznica FBiH, akcija se odnosi na organizirane grupne odlaske u Visoko učenika osnovnih i srednjih škola s područja Kantona Sarajevo.

Jučerašnji prvi dan ove akcije uspješno je realiziran prijevozom 70 učenika Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" iz Sarajeva.

Vožnja do Visokog je jednom dnevno, uz povratnu kartu Sarajevo-Visoko u iznosu od dvije KM. Aranžman uključuje i prijevoz učenika autobusom do arheoloških nalazišta na brdu Visočici, gdje prisustvuju predavanju o arheološkim nalazima i iskopinama u trajanju od jednog školskog sata.

Grupa učenika potom autobusima odlazi u Zavičajni muzej Visoko, gdje ih kustosi upoznaju o historiji srednjovjekovnog grada Visoki i drugim historijskim detaljima tog bh. grada.

Učenici imaju i jedan sat slobodnog vremena, nakon čega se u 14.00 sati vraćaju vozom za Sarajevo.

Organizirani odlasci za Visoko realiziraju se svakim radnim danom te vikendom, ukoliko ima zainteresiranih grupa.

Akcija će, kako je najavljeno, u ljetnom periodu za vrijeme školskog raspusta biti nastavljena drugim sadržajima, u šta će se uključiti i Turistička zajednica KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: