HBŽ
0

Od januara besplatno testiranje građana na HIV

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Od januara 2009. godine u Hercegbosanskoj županiji počet će provedba programa dobrovoljnog, anonimnog i besplatnog testiranja građana na HIV/AIDS, kazala je u izjavi za Fenu ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo te županije Dijana Mamić.

Po njezinim riječima, spomenuti zavod do sada nije mogao provoditi program testiranja na HIV zbog nepostojanja adekvatnih prostorija, a taj problem riješen je nakon što su preselili u nove prostorije koje se nalaze u zgradi bivše Službe društvenog knjigovodstva.

Mamić je istakla da se od idućeg mjeseca na ovaj virus mogu testirati građani Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča, Bosanskog Grahova i Drvara.

"Zaposleni u Zavodu sada su dobili mnogo bolje uvjete za rad, što će omogućiti realizaciju nekih programa i projekata koje zbog skučenosti dosadašnjih prostorija nije bilo moguće provoditi", kazala je Mamić.

Ona je podsjetila da je Zavod za javno zdravstvo prije godinu dana dobio potrebnu tehničku opremu za relizaciju ovog programa koji već dvije godine u BiH provodi Svjetska zdravstvena organizacija, a u okviru kampanje borbe protiv AIDS-a.