Kiša i snijeg
144

Od četvrtka zahlađenje u BiH, na planinama i do minus 14 stepeni

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon neuobičajeno toplog vremena za ovo doba godine, od četvrtka u Bosni i Hercegovini slijedi zahlađenje i jutarnje temperature do minus 14 stepeni na planinama. U nižim područjima bit će kiše, a na planinama i snijeg.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u srijedu će biti oblačno sa kišom koja će tokom dana u istočnim, centralnim i zapadnim dijelovima Bosne preći u snijeg. Jutarnje temperature kretat će se od 3 do 9, na jugu do 14, a dnevne ove 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

Od četvrtka će biti dosta hladnije. Jutra će biti prohladna s mrazom i maglom po kotlinama, a temperature će se kretati od -6 do 0, na planinama do -14 stepeni, dok će na jugu biti od 0 do 4 stepena. Dnevne temperature kretat će se od 3 do 9, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje od 8 do 14 stepeni.

U petak ujutro će biti toplije s temperaturama od 0 do 6 stepeni, na jugu od 2 do 8, a na planinama do -4 stepena celzija. Dnevne temperatura kretat će se u rasponu od 8 do 14 stepeni. U većini zemlje bit će oblačno s kišom koja će u Krajini preći u snijeg.

Isto vrijeme očekuje se i za vikend. U subotu oblačno s kišom koja će do kraja dana preći u snijeg koji će se zadržati do ponedjeljka. Hladnija jutra s minusima očekuju nas tokom vikenda i nove radne sedmice, dok će se dnevne kretati do 6 stepeni u Bosni, a na jugu od 9 do 13 stepeni.

Prema podacima Accuweathera, ponedjeljak će biti mnogo hladniji sa snijegom, pa će u pojedinim dijelovima BiH i dnevna temperatura biti u minusu. Ostatak sedmice preovladavat će sunčano i hladno vrijeme.