{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od Baščaršije do Marindvora bit će postavljeno 300 novih korpi za otpatke

F
1.8.2007. u 13:35
0
0
Od Baščaršije do Marindvora bit će postavljeno 300 novih korpi za otpatke
0
Od Baščaršije do Marindvora bit će postavljeno 300 novih korpi za otpatke
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić i direktor KJKP „Rad“ Selim Babić danas su potpisali Sporazum o realizaciji projekta nabavke i postavljanja korpi za otpatke od Baščaršije do Marindvora.
Projekt predviđa nabavku najmanje 300 novih korpi za sitni otpad, s tim što će za prostor Baščaršije biti nabavljene posebne tzv. ambijentalne koje će se uklopiti u staru jezgru grada, a za uži centar i druge dijelove grada višenamjenske korpe savremenog dizajna.

Za realizaciju tog projekta Grad Sarajevo je osigurao 30.000 KM i planira uz saradnju s općinama postaviti te korpe i na teritoriji grada.

Proceduru nabavke novih korpi provest će KJKP „Rad“ najkasnije za 20 dana, a postavljanje se može očekivati već u oktobru.

Korpe koje su sada locirane u gradu postavljene su 1996. i već su dotrajale tako da je ova zamjena bila neophodna. Razmještaj korpi za otpatke izvršit će preduzeće „Rad“, a bit će locirane na svim najfrekventnijim pješačkim tokovima.

Podsjetivši da su ovaj projekt inicirali građani, Babić je još jednom pozvao stanovnike Sarajeva da se ponašaju u skladu s načinom života u urbanoj sredini i paze na čistoću grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: