Potvrdio ministar
73

Od 6. aprila sarajevska policija bit će konstantno prisutna na Trebeviću

Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Policijska stanica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo na Trebeviću bit će otvorena 6. aprila 2020. godine, potvrdio je za Klix.ba ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko.

Ispostava Policijske uprave Stari Grad na Trebeviću bit će 6. aprila 2020. godine otvorena u objektu dolazne stanice Trebevićke žičare "Ramo Biber".

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko su, u društvu komandira Prve policijske uprave Stari Grad Safeta Šabovića jučer obišli Trebevićku žičaru i lokaciju buduće ispostave.

"Do 6. aprila to će biti upotrebljiv objekt kada će već pripadnici MUP-a KS moći obavljati svoje dužnosti na toj lokaciji", rekao nam je ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko.

Kako kaže, tokom 2019. godine milion ljudi je žičarom stiglo do Trebevića i u tu brojku nisu uračunati svi oni koji su svojim vozilima posjetili Trebević.

"To pokazuje da je neophodno da imamo policijske službenike na toj lokaciji. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je sa svojim saradnicima uradio dobar dio posla na uspostavljanju Policijske stanice MUP-a KS. Drago mi je što će od 6. aprila pripadnici MUP-a KS konstatno bit prisutni na Trebeviću. Turizam je jedna od najvažnijih industrijskih grana u BiH, znamo koliko je Trebević interesantan turistima i drago mi je da ćemo imati naše policajce gore", kazao je Jusko.