{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od 20. do 25. jula konferencija "Kako mladi razumiju ljudska prava?"

F
16.7.2008. u 12:58
0
0
Od 20. do 25. jula konferencija "Kako mladi razumiju ljudska prava?"
0
Od 20. do 25. jula konferencija "Kako mladi razumiju ljudska prava?"
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu organizirat će od 20. do 25. jula u Sarajevu u saradnji sa sarajevskim univerzitetom međunarodnu konferenciju "Kako mladi razumiju ljudska prava?".
Projekt bi trebao okupiti oko 100 studenata iz više od 20 zemalja i pružiti im šansu razmjene i sticanja novih iskustava, saopćeno je iz Studentskog parlamenta.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je pružanje uvida mladih ljudi u stanje zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Konferencija će imati i osobit politički značaj zbog prisustva studenata iz Beograda, Podgorice i Zagreba, koji će po prvi put imati priliku da posjete Srebrenicu, odnosno Potočare.

Predviđen je također i obilazak Starog mosta u Mostaru.

Konferenciji će pristustvovati studenti dodiplomskog i postdiplomskog studija iz Kenije, Malezije, Austrije. Turske, Njemačke, Ukrajine, Poljske, Makedonije, Italije, Bugarske, Palestine i drugih zemalja.

Učešće na ovom skupu potvrdio je i ambasador OSCE-a u BiH Douglas Davidson, dok se potvrda učešća očekuje i od visokog predstavnika Miroslava Lajčaka.

Projekt će okupiti niz domaćih i stranih autoriteta iz oblasti ljudskih prava te zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: