{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od 150 vozila, 12 pripalo hrvatskim invalidima

F
29.10.2008. u 14:42
0
16
Od 150 vozila, 12 pripalo hrvatskim invalidima
0
Od 150 vozila, 12 pripalo hrvatskim invalidima
Savjet za branitelje Hrvatske seljačke stranke-Nove hrvatske inicijative (HSS-NHI) smatra kako je sramotno da su od 150 vozila marke "škoda octavia" hrvatski ratni vojni invalidi dobili samo 12, dok je ostalih 138 vozila pripalo bošnjačkim ratnim invalidima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U HSS-NHI-iju smatraju kako bi Federalno ministarstvo branitelja, koje je nadležno za dodjeljivanje vozila 100-postotnim ratnim vojnim invalidima prve grupe, trebalo biti Ministarstvo i pripadnika Armije BiH i HVO-a, a ne sustavno provoditi segregaciju pripadnika bivše hrvatske vojne komponente.

"Ako tomu još dodamo podatak da stradalnici HVO-a ne mogu aplicirati za dodjelu bez vještačenja Instituta za medicinsko vještačenje ovaj podatak izgleda još poraznije za malobrojniji narod u Federaciji. Podatak da u Unsko-sanskoj županiji od 16 vozila niti jedno nije dobio Hrvat iako se HVO tamo cijelo vrijeme rata borio zajedno s Armijom BiH, dodajmo tome i stavimo na stranu što od 16 vozila u Tuzlanskoj županiji i 5 u Brčko Distriktu niti jedno nije dobio Hrvat, iako je i u tim regijama postojao HVO, a dosta Hrvata je bilo i u Armiji BiH. Kao opravdanje može se reći da su u tim krajevima Bošnjaci većina pa stoga učinjena takva raspodjela", ističe se u priopćenju HSS-a NHI-a.

U toj stranci napominju kako u Hercegovačko-neretvanskoj županiji svih 12 škoda odlazi u ruke stradalnika Armije BiH, dok u Zapadnohercegovačkoj županiji stradalnici nisu dobili niti jedno vozilo.

"Savjet za branitelje HSS-NHI-ija poručuje djelatnicima Ministarstva branitelja Federacije poglavito ministru Zahidu Crnkiću i tajniku Zdravku Skočibušiću da se po sporazumu iz Daytona sredstva trebaju dijeliti 1:1,2 u korist Armije BiH, a ne 1:120 što oni pokušavaju, te da ovakvim načinom rada sustavno ruše temelje Daytonske Federacije koja stradalnicima HVO-a daje ista prava kao i stradalnicima Armije BiH", priopćeno je iz HSS-a NHI-ija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: