Suđenje prekinuto
319

Ocu Džene Gadžun pozlilo na ročištu, prevezen na KCUS

A. L.
Suđenje u predmetu Džena Gadžun u kojem se za smrt djevojčice terete ljekari Suad Rožajac, Nina Jovanović i Jasmina Halimić prekinuto je danas u Kantonalnom sudu jer je ocu djevojčice Murisu Gadžunu, koji je bio svjedok, pozlilo.

Dok ga je ispitivao advokat Rožajca Alen Nakić, Gadžun je plakao i jedva govorio a u jednom momentu se požalio i da ga steže u grudima.

Gadžunu je prva pomoć ukazana u sudnici nakon čega je prevezen na Klinički centar.

"Muris je trenutno na pretragama, ne znam šta se dešava jer mi nisu dali da uđem. Ja se nalazim ispred Kliničkog centra", rekla je za Klix.ba majka djevojčice i Murisova supruga Amila.

Podsjetimo, ročišta u ovom predmetu su nekoliko puta odgađana, računajući i prošlo kad se nije pojavio advokat Nakić jer je iskoristio godišnji odmor.

Djevojčica Džena Gadžun je u novembru 2021. godine operisana u privatnoj klinici "Bejtović" u Sarajevu. Tokom operacije došlo je do komplikacija, i ona je 14. novembra 2021. godine preminula na KCUS-u.

U ovom predmetu optuženi su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović. Benjamin Bejtović, vlasnik privatne klinike u kojoj je obavljena operacija, nije optužen.