{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Očekuju se gužve prema izletištima tokom dana

29.4.2018. u 08:43
12
21
Očekuju se gužve prema izletištima tokom dana
12
Očekuju se gužve prema izletištima tokom dana
Foto: D. S./Klix.ba
Iako se jutros saobraćaj na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini odvija neometano, tokom dana se očekuje pojačan promet vozila prema lokalnim izletištima, ali i graničnim prelazima.
Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na GP Bosanski Brod, dok zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a vozače na svim dionicama savjetuju da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog nastupajućeg 1. maja, Međunarodnog praznika rada, večeras od ponoći do 2. maja do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Danas i sutra vozi se biciklistička trka na relaciji Mostar - Orašje. Danas se biciklisti kreću dionicom Kiseljak-Busovača-Lašva-Žepče u vremenu od 9 do 15 sati. Biciklisti voze uz policijsku pratnju, a mi molimo vozače da budu oprezni.

U toku je i biciklistička trka Beograd-Banja Luka (preko Teslića, Doboja, Dervente i Prnjavora), pa vozače koji se budu kretali tim dionicama savjetujemo da budu maksimalno oprezni.

Memorijalna trka održava se na magistralnom putu M-5 Bihać-Dubovsko, zbog čega će se na ovoj dionici saobraćati sporije.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama, a izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: