Poslijepodne oblačno
0

Očekuju nas sunčani dani prvog vikenda u aprilu

Klix.ba
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon prošlog oblačnog i prilično kišovitog vikenda, prema podacima federalnih i republičkih hidrometeoroloških zavoda, ovu subotu i nedjelju očekuju nas uglavnom topli i sunčani dani sa oblacima u poslijepodnevnim satima.

Sutra, prvi dan mjeseca aprila, u Bosni i Hercegovini će biti pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne u Bosni se očekuje umjeren razvoj naoblake. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će uglavnom između 2 i 7, a na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 19 i 25 stepeni Celzijusa.

Drugog dana vikenda u BiH će biti također pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje povećanje oblačnosti. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u istočnim, centralnim i zapadnim područjima se očekuju pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 stepena Celzijusa.

U ponedjeljak se već očekuje manje sunca sa pljuskovima i grmljavinom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka očekuje se između 16 i 21 stepen Celzijusa.