BiH
0

Očekuje se usvajanje rezolucije o suzbijanju nasilja među mladima

Sarajevo-x.com
U Sarajevu će se danas nastaviti sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH na kojoj se očekuje usvajanje rezolucije o suzbijanju nasilja među djecom. Predlagač ove rezolucije je delgat Lidija Bradara koja je naglasila kako svi odgovorni moraju udruženim snagama djelovati kako bi se efikasno spriječilo nasilje.

Danas će u Sarajevu biti nastavljena sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, na kojoj se očekuje usvajanje rezolucije o suzbijanju nasilja među djecom i mladima.

Ovu je rezoluciju prošle sedmice na zasjedanju inicirala delagat Lidija Bradara koja je prijedlog rezolucije obrazložila potrebom djelovanja nadležnih nakon sve učestalije pojave maloljetničke delikvencije, posebno nakon ubistva maloljetnog Denisa Mrnjavca u tramvaju.

Bradara je naglasila da svi odgovorni moraju udruženim snagama djelovati kako bi se efikasno sprječavalo nasilje koje u posljednje vrijeme ispoljavaju naročito maloljetne osobe.

Delegati bi se trebali izjasniti i o nacrtima zakona o internoj reviziji u javnom sektoru i o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina u FBiH.

Naredne sedmice bit će održana i sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će biti riječi o sigurnosnoj situaciju u FBiH i mjerama za njeno poboljšanje.