{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Očekuje nas snježna i hladna Nova godina

S
14.12.2007. u 17:15
0
0
Očekuje nas snježna i hladna Nova godina
0
Očekuje nas snježna i hladna Nova godina
Snijeg koji je prekrio glavni grad BiH jutros nije prouzrokovao uobičajene probleme u odvijanju gradskog saobraćaja, a iz Zimske službe KJKP RAD potvrdili su nam da su sva raspoloživa sredstva na terenu. Dženan Zulum iz METEOBiH-a kazao je za naš portal da bi za Novu godinu BiH trebala biti prekrivena snijegom.
"Za dane vikenda i prvi dan naredne sedmice vrijeme se uglavnom očekuje slično današnjem. Prema riječima naših sinoptičara, jutarnje temperature kretat će se najvjerovatnije u rasponu od minus 4 C° dok će se najviša dnevna temperatura u Bosni kretati oko 0 C°. Za dane vikenda očekuje se i slab snijeg u Bosni, a u Hercegovini će biti promjenjivo oblačno i sunčano vrijeme sa nešto većim temperaturama“, kazao je u razgovoru za Sarajevo-x.com Dženan Zulum iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema statističkoj prognozi, koju je Federalni hidrometeorološki zavod izradio na početku mjeseca, u decembru bi srednja mjesečna temperatura trebala biti nešto ispod višegodišnjeg prosjeka sa padavinama nešto malo iznad višegodišnjeg prosjeka. Najintenzivnije padavine očekuju se sredinom i krajem decembra. Tako da bi za novogodišnje praznike BiH trebala biti prekrivena snijegom.

"Generalno, očekuje nas nešto hladnija zima u odnosu na višegodišnji prosjek, a količine padavina trebale bi biti u granicama višegodišnjeg prosjeka“, naglasio je Zulum.

Prema podacima iz Informativne službe GRAS-a, jutros nije bilo poteškoća prilikom odvijanja gradskog saobraćaja, a iz Zimske službe KJKP RAD naglasili su da su sva raspoloživa sredstva na terenu te da se grad uredno čisti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: