|

Obustavljena istraga protiv direktora Sector Securityja uhapšenog u akciji "Sailor"

Obustavljena istraga protiv direktora Sector Securityja uhapšenog u akciji "Sailor"
3
Piše: E. G.
24.10.2014. u 12:31
4
komentara
3

dijeljenja
Obustavljena istraga protiv direktora Sector Securityja uhapšenog u akciji "Sailor" Dragan Talić i Slaviša Krunić
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donijelo je Naredbu o obustavi istrage protiv Dragana Talića, direktora zaštitarske firme Sector Security iz Banje Luke, koji je bio uhapšen u junu u okviru akcije "Sailor".
Kako nam je rečeno u Sector Securityju, u obrazloženju Tužilaštva se navodi da, s obzirom da nema dokaza za počinjenje krivičnog djela koje mu se prvobitno stavljalo na teret, istraga je obustavljena.

‘"Kako smo to i ranije naglašavali, kompanija Sector Security niti njena djelatnost nisu bili predmet provedenih aktivnosti. U odnosu na odluku Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Talić se vraća na svoje radno mjesto unutar kompanije već u ponedjeljak, s obzirom da je u skladu s pozitivnim praksama koje smo primijenili, bio na suspenziji do okončanja postupka’’, izjavio je za Klix.ba Slaviša Krunić, predsjednik Uprave kompanije Sector Security.

Uhapšeni, među njima i Talić, sumnjičili su se da su navodno kao pripadnici organizirane kriminalne grupe, iskoristivši stanje prirodne nesreće u BiH, vršili određene malverzacije prilikom sačinjavanja listi o oštećenju robe u pojedinim firmama, tako što su falsificirali i sačinjavali lažnu dokumentaciju kako bi prikazali veću štetu nego što jeste radi izbjegavanja plaćanja PDV obaveza, a sve s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Klix.ba je tada pisao i o međusobnim nesuglasicama između predsjednika RS-a Milorada Dodika i Krunića, o čemu je i bivši ambasador SAD-a Charles English pisao State Departmentu.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...