BiH
2

Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Kladanj - Živinice

FENA
Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18 Kladanj-Živinice u mjestu Đurđevik, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja potpuno obustavljen.

Na magistralnom putu M-14.1 Lončari-Brčko (u mjestu Krepšić) zbog poplave i oštećenja kolovoza obustavljen je saobraćaj, tako da su vozila preusmjerena na regionalni put R-460 Brčko-Cerik.

Zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-18 Jajce-Crna Rijeka (Lučina).

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Peljave u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Tobuta i Priboja.

Na magistralnom putu M-4 Doboj-Gračanica na području Stanić Rijeke saobraća se otežano jednom trakom.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Zbog održavanja brdske auto-trke „Vlasenica 2014“, danas u vremenu od 11.30 do 15.00 sati i sutra u vremenu od 10.30 do 14.00 sati bit će obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak (od izlaza iz Vlasenice do motela Igrišta, u dužini od 7100 m). Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac.

Pojačan je promet vozila na GP Doljani, gdje se na izlazu iz BiH čeka duže od jedan sat . Vozače koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, savjetuje se da koriste granične prijelaze: Zvirići, Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje, dok onima koji putuju prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće ili Ivanica.